GYIK

Kérdések és válaszok az Elevit Complex termékcsaláddal kapcsolatban.

1 Czeizel E. et al: Possible association of folic acid supplementation during pregnancy with reduction of preterm birth: a population based study. European Journal of Obstretrics and Gynecology and Reproductive Biology 148 (2010) 135-140.
2 Szabó I., Kóros vajúdás és szülés [Papp Z. A szülészet, nőgyógyászat tankönyve 9. Fejezet], Semmelweis kiadó 1999; p 430.

3 Food and Nutrition Board, Institute of Medicine, National Academies (USA): Recommended Dietary Allowances and Adequate Intakes 2011 - Vitamins and Elements

* A kiegészítő folsav- bevitel növeli az anyai folátellátottság szintjét. Az alacsony anyai folátszint a fejlődő magzat velőcső-záródási rendellenessége kialakulásának kockázati tényezője. A jótékony hatás napi 400μg, a fogamzást megelőzően legalább egy hónapig, és a fogamzást követően három hónapig folytatott kiegészítő folsavbevitellel érhető el.

** Az anya szervezetéből vagy az anyatejből felvett dokozahexaénsav (DHA) hozzájárul a magzat és az anyatejjel táplált csecsemő szemének és agyának megfelelő fejlődéséhez. A várandós és szoptató anyáknak a kedvező hatás eléréséhez az omega-3-zsírsavakból felnőttek számára ajánlott napi adagon (azaz 250 mg DHA és eikozapentaénsav – EPA) felül további 200 mg DHA-t kell naponta fogyasztaniuk.