Az Elevit Complex termékcsalád

Kisbabád fejlődése során különböző szakaszokon megy keresztül. Az egyes szakaszokban eltérő a fejlődő szervezet és az anya mikrotápanyag igénye. A Bayer ezért fejlesztette ki új, a gyermekvállalás különböző szakaszaira szabott termékcsaládját.

 • Elevit Complex 1
  • Babát szeretnék / várok

  Elevit Complex 1

  Naponta egy szem

  A baba tervezésétől a terhesség 12. hetének végéig.

  Folsav és (a folsavnál könnyebben hasznosítható) Metafolin® tartalma révén hozzájárul egyes fejlődési rendellenességek kockázatának csökkentéséhez.
  A kiegészítő folsav-bevitel növeli az anyai folátellátottság szintjét. Az alacsony anyai folátszint a magzati idegcső-záródási rendellenességek kialakulásának kockázati tényezője*.

  Tudj meg többet
 • Elevit Complex 2
  • Babát várok

  Elevit Complex 2

  Naponta egy szem

  A 13. héttől a baba érkezéséig.

  Segíti a magzat egészséges fejlődését.

  Minden egyben kapszula, amely DHA tartalma révén támogatja a születendő gyermek szemének és agyának normál fejlődését.**

  Tudj meg többet
 • Elevit Complex 3
  • Megszületett

  Elevit Complex 3

  Naponta egy szem

  Kifejezetten a szoptatás időszakára.

  Segíti az anyatejjel táplált csecsemő egészséges fejlődését, feltölti mikrotápanyagokkal a kimerült anyai szervezetet.

  DHA tartalma hozzájárul az anyatejjel  táplált csecsemő szemének és agyának normál fejlődéséhez.**
  B-vitaminjai, valamint C-vitamin, folsav és vas tartalma révén hozzájárul a fáradtság csökkentéséhez.

  Tudj meg többet

* A kiegészítő folsav- bevitel növeli az anyai folátellátottság szintjét. Az alacsony anyai folátszint a fejlődő magzat idegcső-záródási rendellenessége kialakulásának kockázati tényezője.
A jótékony hatás napi 400μg, a fogamzást megelőzően legalább egy hónapig, és a fogamzást követően három hónapig folytatott kiegészítő folsavbevitellel érhető el.

** Az anya szervezetéből vagy az anyatejből felvett dokozahexaénsav (DHA) hozzájárul a magzat és az anyatejjel táplált csecsemő szemének és agyának megfelelő fejlődéséhez. A várandós és szoptató anyáknak a kedvező hatás eléréséhez az omega-3-zsírsavakból felnőttek számára ajánlott napi adagon (azaz 250 mg DHA és eikozapentaénsav – EPA) felül további 200 mg DHA-t kell naponta fogyasztaniuk.