Elevit® Complex 2 terhességi multivitamin lágyzselatin kapszula

Elevit® Complex 2 terhességi multivitamin lágyzselatin kapszula

Az Elevit® Complex 2 terhességi multivitamin lágyzselatin kapszulát kifejezetten a 13. héttől a baba születéséig tartó időszak megváltozott igényeinek megfelelően fejlesztettük ki. DHA tartalma révén támogatja a születendő gyermek szemének és agyának fejlődését ** Folsavat és a folsav könnyebben hasznosuló formáját, Metafolin®-t is tartalmaz.

**Az anya szervezetéből felvett dokozahexaénsav (DHA) hozzájárul a magzat és az anyatejjel táplált csecsemő szemének és agyának megfelelő fejlődéséhez.

A kedvező hatás eléréséhez az omega-3-zsírsavakból felnőttek számára ajánlott napi adagon (azaz 250 mg DHA és eikozapentaénsav – EPA) felül további 200 mg DHA-t kell naponta fogyasztani.

Keresd a patikákban!

Elevit® - 30 év tudományos tapasztalatával

  A terhesség különböző szakaszaiban mind a baba, mind pedig a mama tápanyagigényei változnak. Az Elevit® Complex 2 terhességi multivitamin lágyzselatin kapszula megfelelő mennyiségben tartalmaz olyan mikrotápanyagokat, amelyre terhességed tizenharmadik hetétől szüksége van a kisbabádnak és neked. Nemcsak folsavat, Metafolint és vasat tartalmaz, de DHA-t is a magzat szemének és agyának megfelelő fejlődéséhez. A vitaminok két fő jellegzetessége, hogy fontos szerepet játszanak az életfolyamatok szabályozásában, és hogy szervezetünk nem képes előállításukra. Hiányuk súlyos betegségeket okozhat, ilyen a C-vitamint nélkülöző táplálékok fogyasztásakor bekövetkező skorbut vagy a D-vitamin hiány okozta angolkór.

  Az anya szervezetéből felvett DHA hozzájárul a magzat agyának és szemének normál fejlődéséhez.**

  **Az anya szervezetéből felvett dokozahexaénsav (DHA) hozzájárul a magzat és az anyatejjel táplált csecsemő szemének és agyának megfelelő fejlődéséhez. 

  A kedvező hatás eléréséhez az omega-3-zsírsavakból felnőttek számára ajánlott napi adagon (azaz 250 mg DHA és eikozapentaénsav – EPA) felül további 200 mg DHA-t kell naponta fogyasztani.

  A folát a terhesség alatt részt vesz az anyai szövetek növekedésében, valamint hozzájárul a normál vérképződéshez. A B12-vitamin hozzájárul a normál vörösvérsejt-képződéshez, míg a vas hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez.

  Az A-vitamin, a B₆-vitamin, a B₁₂-vitamin, a C-vitamin, a Dvitamin, a folát, a cink a réz a szelén és a vas hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

  A B2-vitamin, a C-vitamin, az E-vitamin, a cink, a réz, és a szelén hozzájárul a sejtek oxidatív (a sejtet roncsoló vegyületek túlzott termelődésével) szembeni védelméhez.

  A C-vitamin hozzájárul a normál kollagénképződéshez és ezen keresztül a normál csontozat fenntartásához, a Dvitamin hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához, a magnézium részt vesz a normál csontozat fenntartásában.

  A-vitamin: Az A-vitamin hozzájárul a normál látás fenntartásához, szerepet játszik a sejtek differenciálódásában, valamint részt vesz a normál vasanyagcserében.

  D-vitamin: A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat és a normál fogazat fenntartásához.

  E-vitamin: Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

  Tiamin (B1-vitamin): A tiamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere- folyamatokban valamint hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.

  Riboflavin (B2-vitamin): Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, valamint hozzájárul a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához.

  B6-vitamin: A B6-vitamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál fehérje- és glikogénanyagcserében, valamint hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez és a normál vörösvérsejt-képződéshez.

  B12-vitamin: Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban és szerepet játszik a sejtosztódásban. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, valamint a normál homocisztein anyagcseréhez.

  C-vitamin: A C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, valamint hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.

  Folát (B9-vitamin): A folát hozzájárul a normál vérképződéshez, részt vesz a normál aminosav-szintézisben, valamint szerepet játszik a sejtosztódásban.

  Pantoténsav (B5-vitamin): Részt vesz a normál energiatermelő folyamatokban (CoA része) Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

  Magnézium: A magnézium hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, valamint szerepet játszik a normál fehérjeszintézisben. 

  Vas: A vas szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, valamint a szervezetben részt vesz a normál oxigénszállításban. 

  Réz: A réz a szervezetben részt vesz a normál vasszállításban, hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, valamint a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. 

  Cink: A cink szerepet játszik a sejtosztódásban, valamint hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, normál DNS-szintézishez és az immunrendszer normál működéséhez. 

   

   Megnevezés  Mennyiség NRV%***
   A-vitamin 771 μg 96,4
   B1-vitamin  1,4 mg 127
   B2-vitamin 1,4 mg 100
   Niacin (B3- vitamin) 18 mg 112,5
   Pantoténsav
   (B5-vitamin)
   6 mg 100
   B6-vitamin  1,9 mg 136
   B12-vitamin  2,6 μg 104
   C-vitamin  85 mg 106
   D3-vitamin  5 μg 100
   E-vitamin  10 mg 83
   Biotin (H-vitamin) 30 μg 60
   Folát (ebből Folsav 200 µg) 400 μg 400
   Metafolin® (Kalcium-Lmetil-folát) 225 μg  -
   Magnézium  57 mg 15
   Vas 14 mg 100
   Réz 1 mg 100
   Jód 150 mg 100
   Cink  10 mg 110
   Szelén  60 μg 109
   Dokozahexaénsav (DHA)  200 mg -
   Eikozapenténsav (EPA)  80 mg -

   * A kiegészítő folsav- bevitel növeli az anyai folátellátottság szintjét. Az alacsony anyai folátszint a fejlődő magzat idegcső-záródási rendellenessége kialakulásának kockázati tényezője. A jótékony hatás napi 400 g, a fogantatást megelőző legalább egy hónapon keresztül, és a fogamzást követően három hónapon át folytatott kiegészítő folsavbevitellel érhető el. 

   ** Az anya szervezetéből vagy az anyatejből felvett dokozahexaénsav (DHA) hozzájárul a magzat és az anyatejjel táplált csecsemő szemének és agyának megfelelő fejlődéséhez. A várandós és szoptató anyáknak a kedvező hatás eléréséhez az omega-3-zsírsavakból felnőttek számára ajánlott napi adagon (azaz 250 mg DHA és eikozapentaénsav – EPA) felül további 200 mg DHA-t kell naponta fogyasztaniuk. 

   *** NRV = Referencia bevitel érték %-a felnőtteknek

   Az Elevit® Complex 1 multivitamin filmtabletta, az Elevit® Complex 2 terhességi multivitamin lágyzselatin kapszula és az Elevit® Complex 3 multivitamin lágyzselatin kapszula étrend-kiegészítő készítmények. Az étrend-kiegészítő készítmények nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Forgalmazza: Bayer Hungária Kft. 1117 Budapest Dombóvári út 26.