Elevit® Complex 3 multivitamin lágyzselatin kapszula

Elevit® Complex 3 multivitamin lágyzselatin kapszula

Az Elevit® Complex 3 multivitamin lágyzselatin kapszulát kifejezetten a szoptató édesanyák és az anyatejjel táplált csecsemők igényei alapján fejlesztették ki. DHA tartalma hozzájárul az anyatejjel táplált csecsemő szemének és agyának fejlődéséhez. B-vitaminjai, valamint Cvitamin és vas tartalma révén hozzájárul a fáradtság csökkentéséhez.

**Az anya szervezetéből felvett dokozahexaénsav (DHA) hozzájárul az anyatejjel táplált csecsemő szemének és agyának megfelelő fejlődéséhez.

A kedvező hatás eléréséhez az omega-3-zsírsavakból felnőttek számára ajánlott napi adagon (azaz 250 mg DHA és eikozapentaénsav – EPA) felül további 200 mg DHA-t kell naponta fogyasztani.

Keresd a patikákban!

Elevit® - 30 év tudományos tapasztalatával

  A szoptatás nemcsak a baba és az édesanya közötti erős kötelék kialakításában segít, hanem biztosítja a csecsemő számára az egészséges növekedéshez és fejlődéshez szükséges tápanyagokat is. Az anyatej termelődése jellemzően 2-3 nappal a szülés után indul be. Ha szoptatsz, akkor nagyjából 300-500 ml tejet fogsz termelni naponta az első héten, ami utána 600-700 ml-re nő majd meg a baba szükségleteitől függően.

  Az anyatej termelődését, összetételét, valamint saját egészségének megóvását a szoptató anya életmódja, táplálkozása jelentősen befolyásolja. Ráadásul az anyai szervezet számára a kisbaba táplálása folyamatos igénybevételt jelent, ami természetesen megnövekedett energia- és mikrotápanyag-szükségletet eredményez. 

  ”Így a legtöbb vitaminból, ásványi anyagból, illetve nyomelemből a szükséglet nem csupán a terhesség alatt, hanem a szoptatás során is jelentősen megnő (16-85% közötti növekedés, mikrotápanyagtól függően).„ 

  A vitaminok két fő jellegzetessége, hogy fontos szerepet játszanak az életfolyamatok szabályozásában, és hogy szervezetünk nem képes előállításukra. Hiányuk súlyos betegségeket okozhat.

  A kisbaba látása megszületése után fokozatosan fejlődik, és életének első éveiben éri el teljes fejlettségét. Az agy fejlődése is tovább folytatódik a születés után. Az omega-3 zsírsavak - mint például a dokozahexaénsav (DHA) - kiemelt fontosságúak a baba agyának és szemének megfelelő fejlődéséhez.** Az Elevit® Complex 3 multivitamin lágyzselatin kapszula az omega-3 zsírsavakon túl A-vitamint és luteint is tartalmaz. 

  **Az anya szervezetéből felvett dokozahexaénsav (DHA) hozzájárul az anyatejjel táplált csecsemő szemének és agyának megfelelő fejlődéséhez. 

  A kedvező hatás eléréséhez az omega-3-zsírsavakból felnőttek számára ajánlott napi adagon (azaz 250 mg DHA és eikozapentaénsav – EPA) felül további 200 mg DHA-t kell naponta fogyasztani.

  Az immunrendszer védelmet nyújt a szervezet számára a kórokozókkal szemben. Az Elevit® Complex 3 multivitamin lágyzselatin kapszula C-, B₆-, B₁₂-vitamin, szelén és cink tartalma révén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Ez mind az édesanya, mind a fejlődésben lévő kisbaba egészsége szempontjából fontos.

  Az első hónapokban a csecsemő nagyon gyorsan fejlődik és növekszik, különösen igaz ez a csontozatára. A kalcium szükséges a normál csontozat fenntartásához, a D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat fenntartásához.

  A vas, a folsav, a riboflavin (B2-vitamin), a niacin (B3-vitamin), a pantoténsav (B5-vitamin), a B6-vitamin és a B12-vitaminok hozzájárulnak a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

  A-vitamin: Az A-vitamin hozzájárul a normál látás fenntartásához, szerepet játszik a sejtek differenciálódásában, valamint részt vesz a normál vasanyagcserében. 

  D-vitamin: A D-vitamin hozzájárul az egészséges csontozat és a normál fogazat fenntartásához. 

  E-vitamin: Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. 

  Tiamin (B1-vitamin): A tiamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere- folyamatokban valamint hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez. 

  Riboflavin (B2-vitamin): Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, valamint hozzájárul a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához. 

  B6-vitamin: A B6-vitamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál fehérje- és glikogénanyagcserében, valamint hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez és a normál vörösvérsejt-képződéshez. 

  B12-vitamin: Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban és szerepet játszik a sejtosztódásban. Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, valamint a normál homocisztein anyagcseréhez. 

  C-vitamin: A C-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, valamint hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. 

  Folát (B9-vitamin): A folát hozzájárul a normál vérképződéshez, részt vesz a normál aminosav-szintézisben, valamint szerepet játszik a sejtosztódásban. 

  Pantoténsav (B5-vitamin): Részt vesz a normál energiatermelő folyamatokban (CoA része) Hozzájárul a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez.

  Vas: A vas szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, valamint a szervezetben részt vesz a normál oxigénszállításban. 

  Cink: A cink szerepet játszik a sejtosztódásban, valamint hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, normál DNS-szintézishez és az immunrendszer normál működéséhez. 

  Kalcium: A kalcium részt vesz a normál véralvadási folyamatokban, szükséges a normál csontozat, valamint fogazat fenntartásához. 

  Jód: Hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez. 

  Szelén: A szelén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

   

   Az Elevit® Complex 3 multivitamin lágyzselatin kapszula tudományos alapossággal összeválogatott vitaminokat és ásványi anyagokat, többek között A-vitamint, B-vitaminokat, E-, C- és D-vitamint, valamint vasat, jódot, cinket, luteint, továbbá omega-3 zsírsavat tartalmaz, amelyek valamilyen formában mind hozzájárulnak a mama és a baba mikrotápanyag szükségleteinek kielégítéséhez.

   Megnevezés MennyiségNRV%***
   A-vitamin1081 μg135
   D3-vitamin 15 μg300
   E-vitamin6,7 mg56
   C-vitamin60 mg75
   B1-vitamin1,4 mg127
   B2-vitamin 1,6 mg114
   Niacin17 mg106
   B6-vitamin 2 mg143
   Folsav500 μg250
   B12-vitamin2,8 μg112
   Biotin35 μg70
   Pantoténsav 7 mg117
   Kalcium120 mg15
   Vas9 mg64
   Cink10 mg100
   Szelén55 μg100
   Jód225 μg150
   Dokozahexaénsav (DHA)200 mg-
   Lutein250 μg-

   * NRV = Referencia bevitel érték %-a felnőtteknek 

   ** Az anya szervezetéből vagy az anyatejből felvett dokozahexaénsav (DHA) hozzájárul a magzat és az anyatejjel táplált csecsemő szemének és agyának megfelelő fejlődéséhez. A várandós és szoptató anyáknak a kedvező hatás eléréséhez az omega-3-zsírsavakból felnőttek számára ajánlott napi adagon (azaz 250 mg DHA és eikozapentaénsav – EPA) felül további 200 mg DHA-t kell naponta fogyasztaniuk

   Az Elevit® Complex 1 multivitamin filmtabletta, az Elevit® Complex 2 terhességi multivitamin lágyzselatin kapszula és az Elevit® Complex 3 multivitamin lágyzselatin kapszula étrend-kiegészítő készítmények. Az étrend-kiegészítő készítmények nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Forgalmazza: Bayer Hungária Kft. 1117 Budapest Dombóvári út 26.